DIY; Instapöytä

Tiedättehän te ne kauniit flatlay-kuvat instagramista, joiden taustana on marmoripinta? Joku ostaa ihan aidon, monen sadan euron marmoripöydän, mutta ei sen tarvitse olla niin kallista, joten vähän vinkkivitosta kaikille!

Tilasin bauhausista rullan marmorikuvioista dc-fixiä koossa 67,6x200cm. Hintaahaan näillä ei montaa euroa ole ja toimitus kestää muutaman päivän, joten isoiso plussa. Pöytä mulla oli vanha, jotexista tilattu, pöytäpintansa menettänyt lasten rallatessa siinä leluilla.

Tarvitset siis:

  • Pöydän, johon fixin haluat laittaa
  • Dc-fixiä
  • Hiomapaperia
  • Mattoveitsen
  • Sakset
  • Kortti, jolla vetää fixi tasaiseksi


Aloitin hiomalla pöydän pinnan tasaiseksi ja pyyhkimällä hiomapölyn pois. Sen jälkeen mittasin pöydän kokoisen palan dc-fixiä ja muutaman sentin lisää, ettei vahingssakaan jää liian pieneksi. Irrotin fixiä vähän kerrallaan ja samalla vedin toisella kädellä kortilla fixin tasaiseksi pöydälle. Työ kannattaa tehdä todella hitaasti ja tarkasti, koska sitä on hankala jälkikäteen alkaa poistamaan ja saada se vielä hyvännäköiseksi. Ilmakulpat saa poistettua myös kuumentamalla niitä kohtia hiustenkuivaajalla, mutta itse yritän tehdä tasaista jälkeä koko ajan, ettei tarvitse korjailla. Nyt mulla jäi pöytään muutama ilmakupla, jotka silotan jos ne ei itsekseen siitä häviä.Kun fixi on paikallaan, niin viimeiseksi leikataan reunat siistiksi mattoveitsellä, ja volá, teillä on kiva pöytä minkä päällä ottaa kauniita flatlay-kuvia instagramiin, ja sopii se ihan kivasti sisustukseenkin ;)


1 kommentti on "DIY; Instapöytä"
  1. Tulipa pöydästä kiva! Mulla ois mielessä fixailla keittiön pöytä. :)

    VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post  Signature